Acest website este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Contact
București, Splaiul Unirii 6, Bloc B3A
inspire@idea-perpetua.com
0751 974 592
Ne găsești și pe:

Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului paginii web: Idea Perpetua SRL

Eveniment Think-Tank: Up-grade: Care sunt tendințele digitale de care orice student trebuie să țină cont?

Fondul Social European
Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Axa prioritară 6Educație și competențe
Obiectiv tematic 10: Efectuarea de investiții în domeniul educației, al formării și al formării profesionale în vederea dobândirii de competențe și a învățării pe tot parcursul vieții

Prioritatea de investiții 10.iv: Sporirea relevanței pe piața forțelor de muncă a educației și a sistemelor de formare, facilitarea tranziției de la educație la piața forțelor de muncă și consolidarea formării și a sistemelor de formare profesională, precum și a calității lor, inclusiv prin mecanisme de anticipare a competențelor, adaptarea programelor de învățământ și instituirea și dezvoltarea unor sisteme de învățare la locul de muncă, inclusiv a unor sisteme de învățare duală și programe de ucenicie

Obiectiv specific 6.13: Creșterea numărului absolvenților de învățământ terțiar universitar și non-universitar care își găsesc un loc de muncă urmare a accesului la activități de învățare/ cercetare/ inovare la un potențial loc de muncă, cu accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI

Apel de proiecte: POCU/626/6/13 Stagii de practică pentru studenți

Titlul proiectului: INSPIRE – Inițiative Necesare de Stagii de Practică Inovative pentru Revitalizare Economică

Contract POCU/626/6/13/133017 / 11759/13.10.2020
 

Joi, 23.02.2023, în intervalul orar 17:00 și 18:00 are loc evenimentul „Up-grade: Care sunt tendințele digitale de care orice student trebuie să țină cont?” din cadrul Think-Tank-ului derulată online cu următoarea agendă:

 • 17:00 – 17:05 | Introducere
 • 17:05 – 17:27 | Intervenție Sorin Ovidiu Rotariu, Consultant
 • 17:27 – 17:50 | Intervenție Gabriela Cândea, Manager Reasearch & Innovation ROPARDO
 • 17:50 – 17:55 | Întrebări și răspunsuri
 • 17:55 – 18:00 | Concluzii

Evenimentul se derulează în format online prin intermediul Google Meet și în format față în față în incinta Facultății de Inginerie din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Participarea la eveniment se realizează în baza înregistrării, iar intrarea va fi asigurată de partenerii proiectului INSPIRE, informațiile complete cu privire la locul de derulare / link-ul de conectare vor fi transmise către persoanele înregistrare în ziua evenimentului.

Link de înscriere:

Evenimentul are drept scop dezvoltarea de procese adaptate contextului tehnologic și digital curent pentru optimizarea competențelor studenților în vederea accesului pe piața muncii.

Pentru tema „Care sunt tentințele digitale de care orice student trebuie sa țină cont?” în cadrul evenimentului se urmărește discutarea următoarelor teme specifice:

 • Care este ciclul de viață al tendințelor digitale?
 • Cât de des se schimbă tendințele digitale și standardele digitale utilizate în mediul profesional?
 • Cum ne putem adapta schimbărilor digitale frecvente?
 • Cum au evoluat de-a lungul timpului cerințele angajatorilor cu privire la competențele digitale ale angajaților?
 • Care sunt și cum funcționează cele mai noi tehnologii în materie de lucru remote (de la distanță) sau în format hibrid?
 • Cum păstrăm siguranța datelor personale în contextul noilor tehnologii?
 • Care sunt modalitățile de filtrare a informației din spațiul virtual?
 • Care sunt ultimele tendințe în materie de inteligență artificială (AI)?
 • Cum pot afecta mediul profesional tehnologiile AI?
 • Ce recomandări și sfaturi pot primi studenții pentru a menține competențe digitale relevante pentru mediul profesional?

 

Speakeri invitați:

 • Sorin Ovidiu Rotariu, Consultant
 • Gabriela Cândea, Manager Reasearch & Innovation ROPARDO

 

Proiectul INSPIRE – Inițiative Necesare de Stagii de Practică Inovative pentru Revitalizare Economică este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Informații suplimentare sunt disponibile pe website-ul proiectului https://inspire.idea-perpetua.ro

 

Evenimentul se derulează în format online prin intermediul Google Meet și în format față în față în incinta Facultății de Inginerie din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Participarea la eveniment se realizează în baza înregistrării, iar intrarea va fi asigurată de partenerii proiectului INSPIRE.

 

Debate · Create · Inspire

 

UPDATE

Luni, 13.02.2023, între 17:00 și 18:00​​​ a avut loc evenimentul „Up-grade: Care sunt tendințele digitale de care orice student trebuie să țină cont?”  din cadrul Think-Tank-ului INSPIRE. Mulțumim celor peste 30 persoane din rândul studenților, reprezentanților ai instituțiilor de învățământ superior, partenerilor de practică și angajatorilor care au participat în cadrul evenimentului și mulțumim invitaților speaker Sorin Rotariu și Geza Nagy pentru abordarea profesionistă și completă a discuției despre dezvoltarea personală și profesională. Înregistrarea video a evenimentului Up-grade: Care sunt tendințele digitale de care orice student trebuie să țină cont? poate fi vizualizată mai jos: