Acest website este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Contact
București, Splaiul Unirii 6, Bloc B3A
inspire@idea-perpetua.com
0751 974 592
Ne găsești și pe:

Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului paginii web: Idea Perpetua SRL

Start-up: Profilul unui antreprenor de succes

Eveniment Think-Tank: Start-up: Care este profilul unui antreprenor de succes?

Fondul Social European

Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Axa prioritară 6Educație și competențe

Obiectiv tematic 10: Efectuarea de investiții în domeniul educației, al formării și al formării profesionale în vederea dobândirii de competențe și a învățării pe tot parcursul vieții

Prioritatea de investiții 10.iv: Sporirea relevanței pe piața forțelor de muncă a educației și a sistemelor de formare, facilitarea tranziției de la educație la piața forțelor de muncă și consolidarea formării și a sistemelor de formare profesională, precum și a calității lor, inclusiv prin mecanisme de anticipare a competențelor, adaptarea programelor de învățământ și instituirea și dezvoltarea unor sisteme de învățare la locul de muncă, inclusiv a unor sisteme de învățare duală și programe de ucenicie

Obiectiv specific 6.13: Creșterea numărului absolvenților de învățământ terțiar universitar și non-universitar care își găsesc un loc de muncă urmare a accesului la activități de învățare/ cercetare/ inovare la un potențial loc de muncă, cu accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI

Apel de proiecte: POCU/626/6/13 Stagii de practică pentru studenți

Titlul proiectului: INSPIRE – Inițiative Necesare de Stagii de Practică Inovative pentru Revitalizare Economică

Contract POCU/626/6/13/133017 / 11759/13.10.2020

 

Vineri, 26.03.2021, în intervalul orar 17:00 și 18:00  are loc evenimentul Start-up: Care este profilul unui antreprenor de succes? din cadrul Think-Tank-ului derulat online cu următoarea agendă:

 • 17:00 – 17:05 | Introducere
 • 17:05 – 18:20 | Intervenție Marius Ciupercă – Founder / General Manager Setrio Soft
 • 17:20 – 17:25 | Întrebări/Răspunsuri
 • 17:25 – 17:55 | Intervenție Dragoș Nicolaescu – Founder / Angel Investor Visionary Business Consultants
 • 17:55 – 18:00 | Întrebări/Răspunsuri

Participarea la eveniment se realizează în baza înregistrării, urmând ca link-ul de acces să fie comunicat pe email. Înscrierile se realizează pe link-ul de mai jos, urmând ca pe data de 26.03.2021 să fie transmis pe email link-ul de acces în cadrul evenimentului online:

Link înscriere:

.I

I

Evenimentul are drept scop identificarea de soluții la problemele cu care se confruntă studenții aflați în căutarea unui loc de muncă și sprijinirea angajatorilor în identificarea de abordări pentru o retenție sporită a angajaților din rândul studenților.

Start-up: Care este profilul unui antreprenor de succes? dorește discutarea și dezbaterea unor teme fundamentale care pot răspunde la întrebarea „Care este profilul unui antreprenor de succes?”.

Speakeri invitați:

Pentru tema selectată, respectiv: “Care este profilul unui antreprenor de succes?”, dezbaterea urmărește identificarea unui răspuns pentru următoarele teme specifice:

 • Cum se poate defini succesul în antreprenoriat și care este scopul activității antreprenoriale, dincolo de obținerea profitului?
 • Ce ar trebui să știe un student înainte să devină antreprenor și care sunt cele mai importante lecții despre antreprenoriat de la un antreprenor de succes?
 • Cât de dificil este să gestionezi o companie și care sunt aspectele esențiale de care ar trebui să dispună un student pentru a începe o afacere?
 • Cum ar trebui să gestioneze succesul și eșecul un antreprenor și care sunt cele mai motivante și demotivante aspecte în antreprenoriat?
 • Care este programul unui antreprenor de succes și care sunt obiceiurile profesionale care pot ajuta un student să reușească în antreprenoriat?
 • De ce sunt necesare competențele antreprenoriale și care sunt cele mai importante lecții despre antreprenoriat de la un investitor de succes?
 • Ce cunoștințe ar trebui să dobândească un antreprenor pentru a avea succes în lansarea unui start-up și care ar trebui să fie procesul de învățare?
 • Ce aptitudini sunt necesare unui antreprenor pentru a avea succes în lansarea unui start-up și cum se pot exersa?
 • Care este atitudinea pe care ar trebui să o dezvolte un antreprenor pentru a avea succes în lansarea unui start-up și cum se poate valorifica?
 • Care sunt etapele, procesele și instrumentele utile care pot facilita lansarea cu succes a unui start-up?

Proiectul INSPIRE – Inițiative Necesare de Stagii de Practică Inovative pentru Revitalizare Economică este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Informații suplimentare sunt disponibile pe website-ul proiectului https://inspire.idea-perpetua.ro

Participarea se va realiza prin intermediul platformei Google Meets direct în browser dacă accesezi de pe laptop/desktop sau prin aplicația Google Meets dacă accesezi de pe mobil/tabletă. Accesul nu necesită activarea unui cont și se realizează prin link-ul primit pe email. Verifică toate fișierele email-ului pentru a identifica email-ul cu link-ul de acces, inclusiv fișierele spam sau junk.

Recomandăm accesarea link-ului cu 5 minute înainte de eveniment pentru a evita eventuale dificultăți tehnice.

Debate · Create · Inspire

UPDATE

Vineri, 26.03.2021, între 17:00 și 18:00 a avut loc evenimentul Start-up: Care este profilul unui antreprenor de sucees? din cadrul Think-Tank-ului INSPIRE.

Mulțumim celor peste 90 de persoane din rândul studenților, reprezentanților ai instituțiilor de învățământ superior, partenerilor de practică și angajatorilor care au participat în cadrul evenimentului și mulțumim speakerilor Marius Ciupercă și Dragoș Nicolaescu pentru contribuția acestora la temele dezbaterii cu privire la îmbunătățirea conturarea profilului unui antreprenor de succes, oferind o abordare complementară între viziunea unui antreprenor și cea a unui investitor de succes. 

Înregistrarea video a evenimentului Start-up: Care este profilul unui antreprenor de succes? poate fi vizualizată mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=o3gXdOID6WE

Post a Comment