Acest website este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Contact
București, Splaiul Unirii 6, Bloc B3A
inspire@idea-perpetua.com
0751 974 592
Ne găsești și pe:

Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului paginii web: Idea Perpetua SRL

Eveniment Think-Tank: Start-up: De ce este nevoie de educație antreprenorială și financiară în România?

Fondul Social European
Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Axa prioritară 6Educație și competențe
Obiectiv tematic 10: Efectuarea de investiții în domeniul educației, al formării și al formării profesionale în vederea dobândirii de competențe și a învățării pe tot parcursul vieții

Prioritatea de investiții 10.iv: Sporirea relevanței pe piața forțelor de muncă a educației și a sistemelor de formare, facilitarea tranziției de la educație la piața forțelor de muncă și consolidarea formării și a sistemelor de formare profesională, precum și a calității lor, inclusiv prin mecanisme de anticipare a competențelor, adaptarea programelor de învățământ și instituirea și dezvoltarea unor sisteme de învățare la locul de muncă, inclusiv a unor sisteme de învățare duală și programe de ucenicie

Obiectiv specific 6.13: Creșterea numărului absolvenților de învățământ terțiar universitar și non-universitar care își găsesc un loc de muncă urmare a accesului la activități de învățare/ cercetare/ inovare la un potențial loc de muncă, cu accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI

Apel de proiecte: POCU/626/6/13 Stagii de practică pentru studenți

Titlul proiectului: INSPIRE – Inițiative Necesare de Stagii de Practică Inovative pentru Revitalizare Economică

Contract POCU/626/6/13/133017 / 11759/13.10.2020
 

Luni, 26.06.2023, în intervalul orar 13:00 și 14:00  are loc evenimentul Start-up: De ce este nevoie de educație antreprenorială și financiară în România? din cadrul Think-Tank-ului INSPIRE.

Evenimentul se derulează în format online prin intermediul Google Meet și în format față în față la COMPA SA – Str. Henri Coandă, Nr. 8, Sibiu. Participarea la eveniment se realizează în baza înregistrării, iar intrarea va fi asigurată de partenerii proiectului INSPIRE, informațiile complete cu privire la link-ul de conectare vor fi transmise către persoanele înregistrare în ziua evenimentului.

Link de înregistrare:

Evenimentul are drept scop sincronizarea aptitudinilor și competențelor studenților cu cerințele angajatorilor în vederea valorificării potențialului studenților pe piața muncii.

 

Pentru tema „De ce este nevoie de educație antreprenorială și financiară în România?” se vor aborda următoarele teme specifice și întrebări în cadrul evenimentului de Think-Tank:

 • Cum poate educația antreprenorială și financiară a elevilor și studenților să contribuie la dezvoltarea economică a României pe termen lung?
 • Care este profilul de abilități și competențe care să asigure probabilitatea succesului unui antreprenor?
 • Care sunt cele mai importante lecții despre antreprenoriat de care trebuie să țină seama studenții interesați de lansarea unui start-up?
 • Cum definește un antreprenor succesul în antreprenoriat dincolo de a dezvolta o afacere profitabilă?
 • Cum pot colabora instituțiile, companiile și societatea civilă pentru o educație antreprenorială și financiară îmbunătățită în România?
 • Care sunt cele mai frecvente erori în gestionarea resurselor financiare de către tinerii din România?
 • Când ar fi momentul oportun pentru tineri de a dezvolta un plan financiar, pentru a economisi sau pentru a investi banii câștigați?
 • Cum se pot promova inițiativele antreprenoriale și responsabilitatea financiară în rândul tinerilor din Generația Z?
 • Ce bune practici ar trebui să vedem mai des aplicate în România în ceea ce privește antreprenoriatul, economisirea și investițiile?
 • Ce sfaturi și recomandări pot primi studenții interesați de dezvoltarea unei afaceri în România?

Speakeri invitați:

 • Dragoș Anastasiu, Președinte Eurolines România Group

Proiectul INSPIRE – Inițiative Necesare de Stagii de Practică Inovative pentru Revitalizare Economică este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Informații suplimentare sunt disponibile pe website-ul proiectului https://inspire.idea-perpetua.ro

 

Evenimentul se derulează în format online prin intermediul Google Meet și în format față în față la COMPA SA – Str. Henri Coandă, Nr. 8, Sibiu. Participarea la eveniment se realizează în baza înregistrării, iar intrarea va fi asigurată de partenerii proiectului INSPIRE.

 

Debate · Create · Inspire

 

UPDATE

Luni, 26.06.2023, în intervalul orar 13:00 și 14:00 a avut loc evenimentul Start-up: De ce este nevoie de educație antreprenorială și financiară în România? din cadrul Think-Tank-ului INSPIRE. Mulțumim celor peste 100 persoane din rândul studenților, reprezentanților ai instituțiilor de învățământ superior, partenerilor de practică și angajatorilor care au participat în cadrul evenimentului și mulțumim invitatului speaker Dragoș Anastasiu pentru abordarea profesionistă și completă a discuției despre antreprenoriat și educație. Înregistrarea video a evenimentului Start-up: De ce este nevoie de educație antreprenorială și financiară în România? poate fi vizualizată mai jos: