În cadrul sub-activității A5.2 se vor organiza și derula stagiile de practică a 325 de studenți din grupul țintă la parteneri din cadrul proiectului și potențiali angajatori. Implementarea activității A5.2 urmează direcțiile din Metodologia de organizare și derulare a stagiilor de practică realizată în implementarea proiectului. Astfel, se vor organiza stagii de practică de 84-90 ore pentru minim 325 de studenți repartizați în 64 de grupe de 4-6 studenți, fiecărei grupe fiindu-i repartizat un Tutore pentru eficiența stagiului de practică, creșterea calității interacțiunii dintre Tutore și studenți și dobândirea de competențe practice reale.
Stagiile de practică profesională se vor derula în domenii relevante pentru opțiunile de carieră a grupului țintă și în domenii relevante activității curente a angajatorilor, cu accent pe domeniile identificate în SNC și SNCDI. Stagiile de practică din cadrul proiectului INSPIRE oferă oportunitatea ideală studenților de a-și pune în practică competențele dobândite în mediul educațional prin participarea la stagii de practică profesională, cu posibilitatea ulterioară de identificare a unui loc optim de muncă în vederea începerii carierei.
Stagii de practică organizate de Idea Perpetua SRL
Stagiile de practică Idea Perpetua din cadrul proiectului INSPIRE oferă oportunitatea ideală studenților de a-și pune în practică competențele dobândite în mediul educațional prin participarea la stagii de practică profesională, cu posibilitatea ulterioară de identificare a unui loc optim de muncă în vederea începerii carierei. Idea Perpetua derulează stagii de practică pentru studenții din domeniile economice sau creative în vederea formării acestora ca viitori Consultanți în business sau Consultanți în Marketing Online. Stagiul de practică se desfășoară cu persoane dornice de a face performanță la cele mai înalte standarde într-o organizație care pune accent pe oameni, integritate, flexibilitate, inovație, eficiență, creativitate, atenție la detalii și dezvoltare continuă.
Stagii de practică organizate de COMPA SA
Obiectiv: Identificarea de soluții la problemele cu care se confruntă studenții aflați în căutarea unui loc de muncă și sprijinirea angajatorilor în identificarea de abordări pentru o retenție sporită a angajaților din rândul studenților.
- Ce-și doresc studenții de la un job?
- Ce-și doresc angajații de la un angajat?
- Cum să te pregătești pentru un interviu?
- Cum transformi un job într-o carieră?
Idea Perpetua dispune de o rețea extinsă de parteneri și clienți oferind oportunități multiple de dezvoltare profesională pentru studenți. Îți vom oferi ocazia să experimentezi cu diferite roluri și oportunitatea de a lucra direct pentru anumiți parteneri sau clienți din rețeaua noastră. În funcție de tine putem organiza stagiul de practică în format fizic sau online, având în vedere un program de lucru optim și flexibil. Indiferent dacă profilul tău seamănă cu descrierea anterioară sau nu, ne poți contacta dacă dorești să-ți găsim un stagiu de practică optim la unul dintre partenerii noștri sau dacă vrei să beneficiezi de alte activități din cadrul proiectului INSPIRE. Ne vom asigura că activezi într-un mediu plăcut, asistat de profesioniști, unde vei putea pune bazele carierei tale profesionale.
Posturi
Ce este think-tank-ul INSPIRE?
Prin Think-Tank-ul INSPIRE se organizează și derulează periodic evenimente care mediază cooperare studenți-profesori-angajatori. Astfel, sunt planificate evenimente de dezbatere cu invitarea speakerilor din rândul reprezentanților unităților de învățământ superior, reprezentanților partenerilor de practică sau reprezentanți ai angajatorilor; întâlniri de lucru cu participarea prioritară a studenților pentru discutarea temelor; respectiv întâlniri de networking în vederea dezvoltării relației stundeți-angajatori și profesori-angajatori.
Întâlnirile de think-Tank vor fi ghidate de un set de domenii, obiective și teme de dezbatere în vederea optimizării acțiunilor implementate prin Think-Tank:
Antreprenoriat
Obiectiv: Extinderea orizontului de cunoștințe practice ale studenților în domeniul antreprenoriatului în vederea explorării alternativei de lansare a unui start-up.
- Ce alegem: Antreprenor, Freelancer sau Angajat?
- Care este profilul unui antreprenor de succes?
- Ce înseamnă să lansezi un start-up în România?
- Care sunt succesele și eșecurile antreprenorilor români?
Dezvoltare
Obiectiv: Sincronizarea aptitudinilor și competențelor studenților cu cerințele angajatorilor în vederea valorificării potențialului studenților pe piața muncii.
- Ce competențe și aptitudini sunt esențiale pentru orice job?
- Ce funcționează în dezvoltarea personală?
- De ce ai nevoie de un mentor în dezvoltare personală?
- Cum gestionezi un plan de dezvoltare profesională?
Inovare
Obiectiv: Diversificarea ofertei educaționale a universităților prin identificarea de abordări inovative pentru procesul educațional în vederea pregătirii studenților pentru piața muncii.
- Ce-și doresc studenții de la procesul educațional?
- Ce-și doresc angajatorii de la procesul educațional?
- Ce-și doresc profesorii de la studenți și angajatori?
- Cum se poate inova oferta educațională universitară?
Digitalizare
Obiectiv: Dezvoltarea de procese adaptate contextului tehnologic și digital curent pentru optimizarea competențelor studenților în vederea accesului pe piața muncii.
- Cum mă afectează digitalizarea accelerată?
- Ce competențe digitale esențiale pot dezvolta în mod gratuit?
- Ce resurse digitale am la dispoziție în mod gratuit?
- Cum îmi mențin securitatea informațiilor în mediul digital?
Etică
Obiectiv: Abordarea aspectelor de etică profesională și deontologie necesare studenților în vederea menținerii unei reputații credibile și a unui brand personal sustenabil pe piața muncii.
- Care sunt drepturile și obligațiile angajatorului și angajatului?
- Cum mențin un cod de etică în mediul profesional?
- Cum dezvolt și păstrez o reputație credibilă?
- Cum dezvolt un brand personal sustenabil?