Acest website este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Contact
București, Splaiul Unirii 6, Bloc B3A
inspire@idea-perpetua.com
0751 974 592
Ne găsești și pe:

Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului paginii web: Idea Perpetua SRL

Career-up Inovarea Procesului Educațional

Eveniment Think-Tank: Career-up: Procesul educațional în viziunea comparativă profesori-studenți-angajatori

Fondul Social European

Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Axa prioritară 6Educație și competențe

Obiectiv tematic 10: Efectuarea de investiții în domeniul educației, al formării și al formării profesionale în vederea dobândirii de competențe și a învățării pe tot parcursul vieții

Prioritatea de investiții 10.iv: Sporirea relevanței pe piața forțelor de muncă a educației și a sistemelor de formare, facilitarea tranziției de la educație la piața forțelor de muncă și consolidarea formării și a sistemelor de formare profesională, precum și a calității lor, inclusiv prin mecanisme de anticipare a competențelor, adaptarea programelor de învățământ și instituirea și dezvoltarea unor sisteme de învățare la locul de muncă, inclusiv a unor sisteme de învățare duală și programe de ucenicie

Obiectiv specific 6.13: Creșterea numărului absolvenților de învățământ terțiar universitar și non-universitar care își găsesc un loc de muncă urmare a accesului la activități de învățare/ cercetare/ inovare la un potențial loc de muncă, cu accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI

Apel de proiecte: POCU/626/6/13 Stagii de practică pentru studenți

Titlul proiectului: INSPIRE – Inițiative Necesare de Stagii de Practică Inovative pentru Revitalizare Economică

Contract POCU/626/6/13/133017 / 11759/13.10.2020

 

Vineri, 15.01.2021, în intervalul orar 17:00 și 18:00  are loc evenimentul Career-up: Procesul educațional în viziunea comparativă profesori-studenți-angajatori din cadrul Think-Tank-ului derulată online cu următoarea agendă:

 • 17:00 – 17:05 | Prezentare context
 • 17:05 – 17:10 | Prezentare invitați
 • 17:10 – 17:30 | Dezbatere temă 1: Ce-și doresc studenții de la procesul educațional?
 • 17:30 – 17:50 | Dezbatere temă 2: Ce-și doresc angajatorii de la procesul educațional?
 • 17:50 – 18:00 | Concluzii

Participarea la eveniment se realizează în baza înregistrării, urmând ca link-ul de acces să fie comunicat pe email. Înscrierile se realizează pe link-ul de mai jos, urmând ca pe data de 15.01.2021 să fie transmis pe email link-ul de acces în cadrul evenimentului online:

Link înscriere:

.I

I

Evenimentul are drept scop dezvoltarea și promovarea componentei de inovare la nivelul educației și a activităților ce facilitează inserția pe piața muncii a studenților și absolvenților. Obiectivul principal îl reprezintă identificarea de soluții la problemele cu care se confruntă studenții aflați în căutarea unui loc de muncă și sprijinirea angajatorilor în identificarea de abordări pentru o retenție sporită a angajaților din rândul studenților.

Career-up: Procesul educațional în viziunea comparativă profesori-studenți-angajatori dorește discutarea și dezbaterea unor teme fundamentale care pot răspunde la întrebarea „Ce-și doresc studenții de la procesul educațional?”, respectiv „Ce-și doresc angajatorii de la procesul educațional?”.

Speakeri invitați:

 • Șef lucrări Dr. Ing. Valentin Grecu – Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu
 • Andrei Luca – Employer Branding and Communications Specialist Human Relations la Continental Automotive Systems Sibiu
 • Sergiu Lazăr – Student reprezentant în Consiliul de Administrație al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu

Pentru tema nr. 1: “Ce-și doresc studenții de la procesul educațional?” dezbaterea urmărește identificarea unui răspuns pentru următoarele întrebări:

 • Ce așteptări au studenții înainte de admiterea la facultate și după finalizarea studiilor superioare?
 • De ce este nevoie de o schimbare de paradigmă în relația profesor-student?
 • Unde cred studenții că sunt aspecte de îmbunătățit în ceea ce privește procesul educațional?
 • Când am putea discuta despre un nivel foarte ridicat al procesului educațional în România?
 • Cine trebuie să se implice în soluționarea problemelor și adresarea nevoilor studenților?
 • Cum putem adapta modele și procese educaționale europene sau internaționale inovative în România?

Pentru tema nr. 2: “Ce-și doresc angajatorii de la procesul educațional?” dezbaterea urmărește identificarea unui răspuns pentru următoarele întrebări:

 • Ce se așteaptă angajatorii să știe studenții la absolvirea facultății?
 • De ce consideră angajatorii că este dificil de realizat o potrivire a cererii cu oferta pe piața muncii?
 • Unde cred angajatorii că sunt aspecte de îmbunătățit în ceea ce privește procesul educațional?
 • Când devine productiv pentru un angajator un proaspăt angajat student?
 • Cine se poate implica în optimizarea procesului educațional pentru sincronizarea cu cerințele angajatorilor?
 • Cum pot studenții, profesorii și angajatorii să colaboreze pentru a dezvolta valoare-adăugată în România?

Proiectul INSPIRE – Inițiative Necesare de Stagii de Practică Inovative pentru Revitalizare Economică este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Informații suplimentare sunt disponibile pe website-ul proiectului https://inspire.idea-perpetua.ro

Participarea se va realiza prin intermediul platformei Google Meets direct în browser dacă accesezi de pe laptop/desktop sau prin aplicația Google Meets dacă accesezi de pe mobil/tabletă. Accesul nu necesită activarea unui cont și se realizează prin link-ul primit pe email. Verifică toate fișierele email-ului pentru a identifica email-ul cu link-ul de acces, inclusiv fișierele spam sau junk.

Recomandăm accesarea link-ului cu 5 minute înainte de eveniment pentru a evita eventuale dificultăți tehnice.

Debate. Create. Inspire

 

UPDATE

Vineri, 15.01.2021, între 17:00 și 18:00 a avut loc evenimentul Career-up: Procesul educațional în viziunea comparativă profesori-studenți-angajatori din cadrul Think-Tank-ului INSPIRE.

Mulțumim celor peste 120 de persoane din rândul studenților, reprezentanților ai instituțiilor de învățământ superior, partenerilor de practică și angajatorilor care au participat în cadrul evenimentului și mulțumim speakerilor Andrei Luca, Sergiu Lazăr și Dr. Ing. Valentin Grecu pentru contribuția acestora la temele dezbaterii cu privire la îmbunătățirea procesului educațional și sincronizarea acestuia cu cerințele angajatorilor.

Înregistrarea video a evenimentului Career-up: Procesul educațional în viziunea comparativă profesori-studenți-angajatori poate fi vizualizată mai jos:

Post a Comment