Acest website este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Contact
București, Splaiul Unirii 6, Bloc B3A
inspire@idea-perpetua.com
0751 974 592
Ne găsești și pe:

Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului paginii web: Idea Perpetua SRL

Eveniment Think-Tank: Career-up: Cum să te pregătești pentru un interviu?

Fondul Social European
Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Axa prioritară 6Educație și competențe
Obiectiv tematic 10: Efectuarea de investiții în domeniul educației, al formării și al formării profesionale în vederea dobândirii de competențe și a învățării pe tot parcursul vieții

Prioritatea de investiții 10.iv: Sporirea relevanței pe piața forțelor de muncă a educației și a sistemelor de formare, facilitarea tranziției de la educație la piața forțelor de muncă și consolidarea formării și a sistemelor de formare profesională, precum și a calității lor, inclusiv prin mecanisme de anticipare a competențelor, adaptarea programelor de învățământ și instituirea și dezvoltarea unor sisteme de învățare la locul de muncă, inclusiv a unor sisteme de învățare duală și programe de ucenicie

Obiectiv specific 6.13: Creșterea numărului absolvenților de învățământ terțiar universitar și non-universitar care își găsesc un loc de muncă urmare a accesului la activități de învățare/ cercetare/ inovare la un potențial loc de muncă, cu accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI

Apel de proiecte: POCU/626/6/13 Stagii de practică pentru studenți

Titlul proiectului: INSPIRE – Inițiative Necesare de Stagii de Practică Inovative pentru Revitalizare Economică

Contract POCU/626/6/13/133017 / 11759/13.10.2020
 

Vineri, 23.04.2021, în intervalul orar 17:00 și 18:00  are loc evenimentul Career-up: Cum să te pregătești pentru un interviu? din cadrul Think-Tank-ului derulată online cu următoarea agendă:

 • 17:00 – 17:05 | Introducere
 • 17:05 – 17:20 | Intervenție Oana Florea
 • 17:20 – 17:25 | Întrebări/Răspunsuri
 • 17:25 – 17:55 | Intervenție Camelia Vasile
 • 17:55 – 18:00 | Întrebări/Răspunsuri

Participarea la eveniment se realizează în baza înregistrării, urmând ca link-ul de acces să fie comunicat pe email. Înscrierile se realizează pe link-ul de mai jos, urmând ca pe data de 23.04.2021 să fie transmis pe email link-ul de acces în cadrul evenimentului online:

Link înscriere:
.I

I

Evenimentul are drept scop identificarea de soluții la problemele cu care se confruntă studenții aflați în căutarea unui loc de muncă și sprijinirea angajatorilor în identificarea de abordări pentru o retenție sporită a angajaților din rândul studenților.
Career-up: Cum să te pregătești pentru un interviu? dorește discutarea și dezbaterea unor teme fundamentale care pot răspunde la cele mai importante întrebări ale studenților cu privire la procesul de angajare și etape anterioare sau ulterioare acestuia.
Speakeri invitați:

 • Oana Florea – Human Resources Business Partner la Kromber & Schubert
 • Camelia Vasile – Recruitment specialist BearingPoint

Pentru tema: “Cum să te pregătești pentru un interviu?” dezbaterea urmărește identificarea unui răspuns pentru următoarele întrebări:

 • De ce este recrutarea un proces atât de important în accesul studenților pe piața muncii?
 • Cum își poate pregăti studentul un CV de impact și care sunt cele mai relevante informații ce trebuie prezentate?
 • Cum ar trebuie să se pregătească un student care a aplicat pentru un job și este chemat la interviu?
 • La ce fel de întrebări ar trebui să se aștepte studentul în cadrul unui interviu de angajare?
 • În funcție de ce criterii selectați un nou angajat în cadrul organizației?
 • În contextul actual care sunt cele mai eficiente metode de recrutare?
 • Cât de mult contează experiența acumulată de student pentru angajare?
 • Cum se poate diferenția un student față de alți candidați participanți la un interviu de angajare?

Proiectul INSPIRE – Inițiative Necesare de Stagii de Practică Inovative pentru Revitalizare Economică este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Informații suplimentare sunt disponibile pe website-ul proiectului https://inspire.idea-perpetua.ro

Participarea se va realiza prin intermediul platformei Google Meet direct în browser dacă accesezi de pe laptop/desktop sau prin aplicația Google Meet dacă accesezi de pe mobil/tabletă. Accesul nu necesită activarea unui cont și se realizează prin link-ul primit pe email. Verifică toate fișierele email-ului pentru a identifica email-ul cu link-ul de acces, inclusiv fișierele spam sau junk.

Recomandăm accesarea link-ului cu 5 minute înainte de eveniment pentru a evita eventuale dificultăți tehnice.

Debate · Create · Inspire

 

UPDATE

Vineri, 23.04.2021, între 17:00 și 19:00 a avut loc evenimentul Career-up: Cum să te pregătești pentru un interviu? din cadrul Think-Tank-ului INSPIRE.

Mulțumim celor peste 110 persoane din rândul studenților, reprezentanților ai instituțiilor de învățământ superior, partenerilor de practică și angajatorilor care au participat în cadrul evenimentului și mulțumim speakerilor Oana Florea și Camelia Vasile pentru contribuția acestora la temele dezbaterii cu privire la îmbunătățirea conturarea profilului unui antreprenor de succes, oferind o abordare complementară între viziunea unui antreprenor și cea a unui investitor de succes. 

Înregistrarea video a evenimentului Career-up:Cum să te pregătești pentru un interviu? poate fi vizualizată mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=X2LP5MonmNg